Ascenció al Montcabrer

Els dies de Pasqua ja els hem deixat enrere, però les ganes de Quercus de volar el catxerulo per les diferents muntanyes de la nostra terra són majors ara que el dia es fa llarg i podem caminar sota un sol acaronador.

Imatge d'una de les caves més gans que podrem veure, al fons el Montcabrer.

La nostra proposta transcorre per la serra de Mariola, que separa les comarques de l’Alcoià i del Comtat, de la comarca de la Vall d’Albaida i Bocairent. La seua màxima altura és el Montcabrer, de 1390 metres. El punt d’inici de la ruta és Agres, un poble de muntanya de carrers empinats, fonts d’aigua fresca i un santuari del segle XVI.

Només la ressenya geogràfica del paràgraf anterior convida a una visita, però si a més afegim a la ruta una de les caves millors conservades del país, i la certesa de recórrer els passos ja marcats per reconeguts escriptors, cantautors, i artistes valencians que han sabut plasmar en les seues obres les bondats i gran bellesa natural de la serra de Mariola, la visita es fa obligada.

El proper dissabte 25 d’abril, eixirem des del supermercat DIA de La Pobla de Vallbona a les 7:00 h, cap a d’Agres ( a una hora i mitja), des d’on iniciarem l’ascensió al cim del Montcabrer. L’excursió tindrà 5 hores de senderisme de principi a final. Caldrà dur esmorzar i dinar, i en acabar de dinar agafarem els vehicles i tornarem a La Pobla al voltant de les 17:00 h. El preu de l’activitat és de 15€.

Qui vulga apuntar-se pot fer-ho mitjançant el correu [email protected] o mitjançant whatsapp al telèfon 646880795 (Juanmi Peris).

Mapa de la zona. El color verd assenyala la ruta que seguirem
Perfil de la ruta que seguirem

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *