L’associació

L’associació Quercus (al Camp de Túria) té com a objectius: programar, dur a terme i avaluar activitats alternatives a la societat mitjançant l’ecològia, l’animació juvenil i els esports de muntanya.

 

Un poc d’història

Quercus es va crear, administrativament, l’any 1990 quan es va inscriure a l’IVAJ com “Entitat Prestadore de Serveis a la Joventut” El primer equip directiu el formàven: Jesús Martí, Vicent Faubel, Amparo Tortajada, Eduardo Poveda i Júlia Desco. L’any 1998 Quercus es va inscriure al registre d’associacions de la Pobla de Vallbona com Associació Cultural. Oficialment, Quercus va començar l’any 1988, amb la 1ª edició de la travessia per la Serra Calderona. Inicialment, l’associació tenia la seu a Llíria, fins que es va traslladar a la Pobla l’any 1995.

 

Les nostres activitats

La nostra finalitat sempre ha estat la d’organitzar el que anomenem “activitats a l’aire lliure”, sense cap pretensió econòmica. Les activitats són programades periòdicament per l’Equip Directiu a les reunions setmanals, mantenint informats en tot moment als nostres associats (no socis). No obstant això, hi han algunes activitats que s’han assolit i mantenen unes dates, més o menys fixes.  Per exemple: Calderona (octubre), Penyagolosa (gener), Barrancs Aquàtics (agost), Campaments d’Estiu (juliol).

Quercus disposa d’un grup consolidat d’Animador Juvenils i monitors que s’encarreguen de dur endavant els Campaments d’Estiu, així com altres activitats d’animació que puguen surgir per xiquets i jóvens. Des de l’any 1992, a excepció d’unes poques voltes, Quercus ha estat l’encarregada de dur a terme els campaments municipals.

 

El Club de Muntanya el Fardatxo

L’any 1998, vam crear “administrativament” el Club de Muntanya el Fardatxo amb l’única finalitat de poder tramitar les targetes federatives de la FEMECV a aquells associats que ens demanaren. Alhora, poder així també participar en les diverses activitats de la Federació.